U bent zich aan het oriënteren op de automarkt. Of het nu gaat om een auto voor privé gebruik of voor het zakelijk rijden, u wilt graag weten wat de mogelijkheden zijn. Waarschijnlijk komt u de term ‘autolease’ regelmatig tegen, of wellicht had u die term al eens eerder gehoord maar weet u niet precies wat leasen inhoudt. In dit blog gaan wij dieper in op de vraag ‘wat is leasen?’. Daarnaast kijken we ook direct naar de voordelen leasen. Of het nu gaat om zakelijk rijden of het rijden voor privégebruik.

Wat is leasen

Wat is leasen?

Wanneer u op zoek bent naar een auto, kunt u kiezen uit verschillende manieren om deze te financieren. Zo is het mogelijk om een nieuwe of tweedehands auto te kopen. Maar een andere optie is het leasen van een auto.
Autolease is te vergelijken met het huren van een auto. Het betreft een overeenkomst tussen een leasemaatschappij en een klant. In dit leasecontract staat dat de leasemaatschappij gedurende een bepaalde periode tegen een bepaalde prijs een leaseauto aan haar klant beschikbaar stelt. Autolease is zowel geschikt voor het zakelijk rijden, privé rijders als ZZP’ers. De klant dient maandelijks een bedrag over te maken naar de leasemaatschappij, zoals in het leasecontract staat beschreven. Wanneer u een auto leaset, krijgt u deze dus in bruikleen. De leasemaatschappij blijft de uiteindelijke eigenaar. Wanneer er gekeken wordt naar de vraag ‘wat is leasen?’, kan al gauw geconcludeerd worden dat er diverse leasevormen mogelijk zijn, namelijk:

Iedere vorm van autolease heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. De voordelen leasen zullen we later in dit blogartikel toelichten, evenals de nadelen.

Lease direct uw nieuwe auto

Financial lease

Financial lease is een vorm van leasen voor het zakelijk rijden. Deze manier van leasen kan goed vergeleken worden met een vorm van kredietverschaffing. U koopt als het ware het gewenste bedrijfsmiddel en de leasemaatschappij zorgt voor de financiering. U betaalt zelf de rente en de aflossing. Aan het einde van het leasecontract wordt u ook economisch eigenaar van de auto. U dient dan enkel nog een slotsom te betalen. Bij deze vorm van leasen hebt u dus de mogelijkheid uw eigen auto uit te zoeken, het maakt niet uit of dit een nieuwe of tweedehands wagen is. De lease adviseurs zullen aan de hand van de door u gewenste looptijd en slotsom een berekening maken voor de maandelijkse financieringstermijn.

Full operational lease

Full operational lease is de meest voorkomende vorm van autolease in Nederland. Ook dit betreft een vorm van leasen voor het zakelijk rijden. Bij full operational lease wordt alles voor u geregeld. Alle autokosten zijn meegenomen in het vaste maandbedrag dat u dient te betalen. Dit betekent dat er geen verdere risico’s zijn voor u. De auto staat ook niet op de balans van het bedrijf, maar op de balans van de leasemaatschappij. U hoeft zich nergens zorgen over te maken, de leasemaatschappij zal ervoor zorgen dat u altijd mobiel bent. Het enige wat u – in de meeste gevallen – zelf dient te betalen is de brandstof.

voordelen leasen

Private lease

Ook het privé leasen van een auto wordt steeds populairder. Deze vorm van autolease geeft de particulier de mogelijkheid een nieuwe auto te leasen. Het grootste voordeel is dat u niet meer hoeft te investeren in een nieuwe auto. Voor een vast maandbedrag hebt u het nieuwste model bij u voor de deur staan. Alle bijkomende autokosten zijn inbegrepen, behalve brandstofgebruik. Dit wordt allemaal vastgelegd in het leasecontract.

Shortlease

Shortlease vertoont veel overeenkomsten met een full operational leasecontract. Het grootste verschil is de looptijd en de keuzemogelijkheden. Bij shortlease heeft een contract over het algemeen een maximale duur van 24 maanden. De minimale duur is één maand. Bij contracten met een langere duur wordt er al gesproken van een full operational leasecontract. De keuzemogelijkheden zijn wat beperkt ten opzichte van andere leasevormen. U kunt enkel kiezen uit auto’s uit de bestaande vloot. Dit betekent over het algemeen dat u de auto niet zelf samen kunt stellen. Bij onze shortlease dienstverlening is dit echter wel mogelijk. Neem daarom gauw een kijkje op onze website.

Voordelen leasen

Welke vorm u ook kiest, er zijn een aantal voordelen leasen die in het algemeen gelden. Kijk maar eens naar de volgende voordelen:

Lease direct uw nieuwe auto

Autolease bij AutoLeaseCenter

Denkt u dat een auto leasen iets voor u is, voor privé of zakelijk rijden? Bij AutoLeaseCenter kunnen we u bij beide leasevormen helpen. Neem gauw een kijkje op onze website voor zakelijke lease of de website voor private lease. Mocht u nog vragen hebben over de voordelen leasen? Of zijn er andere vragen in u opgekomen, bijvoorbeeld over het leasecontract? U kunt natuurlijk ook direct vrijblijvend contact opnemen met één van onze mobiliteitsadviseurs. Wij helpen u graag.

Al meer dan 150 klanten beoordelen ons met een 8,8

Professionaliteit, service en persoonlijke aandacht staan bij ons bovenaan. Bekijk hier onze zakelijke en privé klantenbeoordelingen.

Maak kennis met ons team

Onze mobiliteitsadviseurs staan voor u klaar. Maak kennis met het team en lees meer over onze passie.

team

Voordelig leasen? Uw persoonlijke bedrijfswagen leasevergelijker.

Persoonlijk contact

BedrijfswagenLeaseCenter is uw persoonlijke bedrijfswagen leasemakelaar. U bepaalt waar uw lease wagen aan moet voldoen. Wij zorgen voor de beste bedrijfswagenlease oplossing. Uw vaste aanspreekpunt selecteert de beste leasemaatschappij, voert de onderhandelingen en blijft ook tijdens de looptijd altijd bereikbaar. Dát noemen wij service!

Voordeel door volume

BedrijfswagenLeaseCenter is dé leasemakelaar voor de (startende) ondernemer en ZZP’er. Wij brengen veel leasecontracten onder bij de leasemaatschappijen en dat volume levert voordeel op. Voordeel waar u van profiteert. Zo ervaart u de service van een kleine organisatie, maar de voordelen van een hele grote!

Altijd Maatwerk

Uw bedrijfswagen lease wensen staan centraal bij BedrijfswagenLeaseCenter. Zodra uw wensen duidelijk zijn, gaat uw persoonlijke bedrijfswagen leasemakelaar voor u aan het werk. Hij of zij kent de markt en vertaalt uw wensen naar de beste oplossing bij één van de aangesloten leasemaatschappijen. Zo bent u altijd verzekerd van de beste maatwerk deal!

  • Hulp nodig
  • Hulp nodig
Hulp nodig?
Wij helpen u graag!