Zit u veel in de auto en hebt u regelmatig nek en/of schouderklachten? De kans is groot dat u dan niet goed in uw auto zit. Wij spraken met Frenk Westenbroek (ergonomisch adviseur), die binnen Pro corpus samenwerkt met zijn collega Bert Nijendijk (adviseur arbeid en gezondheid). Tevens is Pro Corpus de Twentse vestiging van het TIGRA samenwerkingsverband en onder deze paraplu wordt het ergonomisch werkplekonderzoek mobiliteit uitgevoerd. Een bedrijf dat bedrijven en particulieren adviseert en begeleidt naar een optimale vitaliteit en inzetbaarheid. Als onderdeel van Pro Corpus is er een breed aanbod van zorg- en dienstverlening mogelijk. Frenk spreekt met veel passie en enthousiasme over zijn vak waardoor collega Esmée de kans kreeg om uitgebreid met hem in gesprek te gaan over veelvoorkomende klachten bij autorijders en mogelijke oplossingen hiervoor.

goed in uw auto

Pro Corpus en TIGRA

“De werkzaamheden van Pro Corpus zijn enorm breed. Met wat voor hulpvraag u ook bij ons komt, wij begeleiden u graag van a tot en met z. Wij vertellen u niet alleen waar het probleem zit, maar komen ook met adviezen en een vervolg traject om problematiek daadwerkelijk op te lossen. Een groot deel hebben wij zelfs onder eigen dak! Dit doen wij voor zowel bedrijven als particulieren.
Eén van onze diensten is het Preventief Medisch Onderzoek (PMO). Dit is een verplicht onderzoek voor bedrijven en dient eens per vijf jaar te gebeuren. Toch zien we veelal dat het PMO lang niet altijd wordt uitgevoerd. Om dit te stimuleren heeft de overheid hier een subsidie voor tegenovergesteld. In dat geval zal de PMO voor een bepaald minimum bedrag aangevraagd moeten worden. Het bedrijf krijgt dan 50% van de factuur gesubsidieerd. Ondanks dat 90% van de deelnemers positief uit het onderzoek komen, is het een zeer belangrijk onderzoek. Het werkvermogen staat centraal.”

Bekijk ons aanbod

Verkeerde ergonomie in de auto

“Een verkeerde zithouding in de auto kan een belangrijke bron van klachten zijn. Helemaal wanneer u veel kilometers op jaarbasis maakt. Maakt u minder kilometers, maar hebt u wel een verkeerde zithouding op uw werk? Dan telt dit bij elkaar op en zal uw ergonomie in de auto invloed hebben op uw klachten. De meest voorkomende klachten zijn nek en schouderklachten. Deze kunnen diverse oorzaken hebben, beginnend bij een spanning slag, klachten door lengte of juist door een ongeluk. Ook klachten in de onderrug komen veel voor. Deze zijn eenvoudig te verhelpen met een lende steun. Toch weten mensen dit vaak niet en moeten zij hier eerst op gewezen worden.
Andere klachten die we regelmatig voorbij zien komen hebben te maken met het zicht en het eventueel (niet) dragen van een bril. Een typische klacht bij vrouwen heeft te maken met de bekken. Deze komt vaker voor wanneer de betreffende vrouw onlangs bevallen is.”

Mogelijke aanpassingen

“Vaak is een kleine aanpassing al voldoende om op de lange termijn van de klachten af te komen. Zo is het onder andere mogelijk om een pedaal te verlengen, dit met name voor de wat kleinere mens onder ons. Maar een zelfrijsituatie met joystick bediening is zeker ook een mogelijke aanpassing! Echter geldt bij dit soort aanpassingen en aanpassingen aan de carrosserie dat de auto opnieuw gekeurd dient te worden bij het RDW.

Onlangs hebben we voor een grote klant een aanpassing mogen doen in een lease auto. De betreffende werknemer was ruim twee meter lang en dacht zelf niet in een bepaalde auto te passen zonder direct op de spiegel te kijken. Met enkele aanpassingen van ons, heeft meneer nu zicht op de weg en past hij, ondanks zijn lengte, prima in de auto.”

Bekijk ons aanbod

Tips

“Wanneer u een nieuwe lease auto hebt, of een ander heeft even in uw auto gereden, dan dient u allereerst uw stoel (opnieuw) in te stellen. Daarbij moet u rekening houden met de juiste afstanden (armlengte, beenlengte).
Ook dient u aan uw dagelijkse lichaamsbeweging te denken. Met name wanneer u elke dag op de weg te vinden bent. Stop na twee uur rijden eventjes en maak een korte wandeling om uw benen te strekken of doe eventjes wat rek en strek oefeningen.”

In de praktijk met Frenk

Na het gesprek met Frenk greep collega Esmée haar kans. Esmée wist uiteraard dat ze Frenk zou gaan interviewen over zijn werkzaamheden en was de betreffende ochtend met de auto naar kantoor gekomen in plaats van op de fiets. Frenk is met Esmée in de auto gaan zitten en gaf haar op een professionele, doch persoonlijke wijze diverse tips rondom het instellen van de stoel en het stuur. Met de benodigde achtergrondinformatie is de auto van Esmée nu (bijna) helemaal op maat ingesteld. Vervolgens maakte Frenk gebruik van de situatie en heeft bij diverse collega’s gekeken naar de zithouding aan het bureau. Ook hier zijn direct de nodige aanpassingen gedaan waardoor het team van AutoLeaseCenter straks weer klachtenvrij aan het werk kan gaan.

Goed in uw auto

Ook goed in uw auto zitten?

Hebt u last van nekklachten? Of voelt u uw onderrug zo nu en dan? Dan kan het zijn dat uw houding niet goed is. Frenk en Bert helpen u graag en met passie voor het vak van uw klachten af. Wilt u meer informatie over hun dienstverlening? Neem dan een kijkje op de website van TIGRA of van Pro Corpus. Wilt u meer informatie over het leasen van een auto? Neem dan vrijblijvend contant op met één van de mobiliteitsadviseurs van AutoLeaseCenter.

Frenk Westenbroek
Frenk Westenbroek
Ergonomisch adviseur

 

 


Bert Nijendijk
Adviseur arbeid en gezondheid

 

.

Al meer dan 150 klanten beoordelen ons met een 8,8

Professionaliteit, service en persoonlijke aandacht staan bij ons bovenaan. Bekijk hier onze zakelijke en privé klantenbeoordelingen.

Maak kennis met ons team

Onze mobiliteitsadviseurs staan voor u klaar. Maak kennis met het team en lees meer over onze passie.

team

Voordelig leasen? Uw persoonlijke bedrijfswagen leasevergelijker.

Persoonlijk contact

BedrijfswagenLeaseCenter is uw persoonlijke bedrijfswagen leasemakelaar. U bepaalt waar uw lease wagen aan moet voldoen. Wij zorgen voor de beste bedrijfswagenlease oplossing. Uw vaste aanspreekpunt selecteert de beste leasemaatschappij, voert de onderhandelingen en blijft ook tijdens de looptijd altijd bereikbaar. Dát noemen wij service!

Voordeel door volume

BedrijfswagenLeaseCenter is dé leasemakelaar voor de (startende) ondernemer en ZZP’er. Wij brengen veel leasecontracten onder bij de leasemaatschappijen en dat volume levert voordeel op. Voordeel waar u van profiteert. Zo ervaart u de service van een kleine organisatie, maar de voordelen van een hele grote!

Altijd Maatwerk

Uw bedrijfswagen lease wensen staan centraal bij BedrijfswagenLeaseCenter. Zodra uw wensen duidelijk zijn, gaat uw persoonlijke bedrijfswagen leasemakelaar voor u aan het werk. Hij of zij kent de markt en vertaalt uw wensen naar de beste oplossing bij één van de aangesloten leasemaatschappijen. Zo bent u altijd verzekerd van de beste maatwerk deal!

  • Hulp nodig
  • Hulp nodig
Hulp nodig?
Wij helpen u graag!